Payoneer Україна

Вітаю вас на сайті про Payoneer в Україні. Що таке Payoneer, як зареєструватись та отримати бонус 25 доларів США, та як вивести гроші з аккаунту Payoneer (картки Payoneer Україна) – (перейдіть за посиланням та зареєструйте аккаунт прямо зараз – реєстрація абсолютно безплатна, посилання відкриється у новому вікні). Під час реєстрації необхідно вказати дані наявної картки українського банку – для верифікації особи. Щоб отримати бонусні $25 процес реєстрації необхідно завершити повністю після переходу за моїм посиланням. Докладніше про картку Payoneer ->

Відео про реєстрацію облікового запису Пайонір:

Що таке Payoneer та чому ця платіжна система буде вам корисною?

Payoneer — це американська компанія, яка надає послуги міжнародних платежів вже 13 років – з 2005 року. Штаб-квартира компанії розташована у Нью-Йорку.

Використання Payoneer з кожним роком стає все популярнішим. Теперішні та нові сервіси, пов’язані з електронною комерцією, використовують Payoneer як спосіб виводу грошей (наприклад, зараз ви можете використовувати аккаунт Пайонер для отримання виплат з таких ресурсів як: UpWork, 99 designs, Envato, Freelancer.com, Google, iStock та інші). Must have для будь-якого фрилансера!


Під час реєстрації необхідно вказати дані картки українського банку для верифікації особи.

Реєстрація в Payoneer (в нас часто називають “Пайонер”) актуальна для усіх, хто працює в інтернеті.

Особливо зручно використовувати Пайонер фрилансерам, які співпрацюють з міжнародними клієнтами.

Для фрилансерів-початківців з України, що починають працювати на Upwork.com, Payoneer є простим та зручним способом виводу грошей з upwork.

За потреби ви зможете замовити іменну картку Payoneer за 30 доларів США на рік. Цю стандартну банківську картку відправлять вам поштою (доставляння в Україну займає приблизно 2-3 тижні).

Ваша пластикова картка виглядатиме ось так:

картка Payoneer Україна
Новий дизайн картки Payoneer

Про картку Payoneer в мене є окрема стаття.

Як вивести гроші з upwork на Payoneer

Найчастіше акаунт Payoneer українські фрилансери й люди, які працюють віддалено, використовують для виводу грошей з біржі upwork.com.

На початок 2023 року для фрилансерів з України доступні такі способи виводу грошей з upwork:

Спосіб виводуКомісія
Payoneer$1 USD за кожну операцію з виводу
Банківський переказ (USD)$30 USD за кожну операцію з виводу

Якщо ви зареєстровані як приватний підприємець, вам буде вигідніше та простіше виводити напряму на банківський рахунок приватного підприємця.

Якщо ж ви працюєте без реєстрації ФОП, то Payoneer – єдиний доступний спосіб виводу грошей з upwork.

10852975_1004887846207535_826269314_n

Реєстрація в Payoneer

Усі користувачі з України можуть зареєструватись як:

  • Фізична особа
  • Компанія

Для реєстрації вам знадобляться скани чи фото ваших документів (національний паспорт, закордонний паспорт, ІПН чи водійське посвідчення) та картка будь-якого українського банку.

Реєстрація акаунту Payoneer безплатна!


Під час реєстрації необхідно вказати дані картки українського банку для верифікації особи.

Під час створення акаунту у вас не виникне проблем. В сервісі Payoneer працює партнерська програма – якщо ви зареєструєтесь за моїм посиланням, ми обоє отримаємо по $25.

Цей приємний сюрприз буде зараховано, коли баланс вашого акаунту Payoneer перевищить 1000 доларів США. Надходження сумарно в 1000 доларів повинні відбутись протягом 12 місяців після активації акаунту.

Після декількох годин (максимум доби) після завершення реєстрації, вам на пошту прийде лист про створення та активацію акаунту. Після цього ви зможете повноцінно використовувати акаунт Payoneer, виводячи на нього гроші з upwork.com та інших сервісів.

Нагадаю, що під час реєстрації необхідно вказати дані чинної картки українського банку – для верифікації особи. Для отримання бонусних $25 процес реєстрації необхідно закінчити повністю після переходу за моїм посиланням. Підготуйте документи та картку заздалегідь.

Посилання для реєстрації в Payoneer з отриманням бонусу

Одразу після реєстрації вам також буде доступна реферальна програма – ви зможете запросити друзів та отримати ще бонуси.

Чи насправді вам потрібна картка Payoneer?

Картка Пайонер – це стандартна іменна банківська картка. Тому ви легко зможете розраховуватись нею в магазинах, на заправках або знімати готівку в банкоматах будь-якої країни світу.

Картку Payoneer з доставлянням в Україну ви зможете замовити, коли на балансі вашого акаунту буде $30 або більше.

Подумайте, чи дійсно потрібна вам картка? Акаунт Payoneer можна використовувати, не замовляючи банківську картку.

Ви зможете виводити гроші на картку українського банку. І не потрібно платити по 29,95 долара США на рік за картку Payoneer.

Тарифи Payoneer

Тарифи українського акаунту Payoneer

Тип платежуКомісіяОпис
Global Payment Service1%Payoneer надає кожному користувачу унікальний сервіс Global Payment Service. З його допомогою ви зможете отримати кошти в різних валютах від клієнтів з усього світу. Отримання EUR, GBP, JPY, AUD, CAD та CNY – безплатне. А за отримання американських доларів треба заплатити 1%
Прямий платіж від клієнтаДо 3%У Payoneer є корисна та зручна функція “Запит платежу”. Ви зі свого акаунта Payoneer можете сформувати запит на оплату виконаної роботи на вашого клієнта. Клієнту доступні такі варіанти оплати:

 

  • Без комісії, якщо у клієнта є акаунт Payoneer і він використає його для оплати
  • 3% при оплаті банківською карткою будь-якого банку світу (MasterCard, Visa та т.п.)
  • 1%, якщо він буде платити через eCheck (USD)
Платежі з бірж, торговельних та інших сервісів0% PayoneerЗ акаунтом Payoneer ви зможете отримати зароблені гроші від Wish, Fiverr, Upwork, Airbnb та сотень інших сервісів, що вже зараз співпрацюють з Payoneer. У конкретного сервісу може бути комісія за вивід на Payoneer. Наприклад, upwork утримує $1 USD за кожну операцію з виводу грошей. Під час зарахування  грошей на баланс акаунта, Пайонер запропонує вам миттєве зарахування за $2.50 USD або звичайне зарахування протягом декількох днів без додаткових комісій.
Зробити платіжБезплатноВи можете оплатити різноманітні послуги без комісій на інші акаунти Payoneer.

Тарифи картки Payoneer (для України)

Prepaid карта PayoneerКомісіїОпис
Щорічна плата за використання$29.95Payoneer пропонує дебетову картку, за яку кожен рік треба платити 29,95 долара США
Перевипуск картки$12.95Якщо ви загубите картку чи її вкрадуть – за перевипуск Payoneer утримає комісію.
Покупки в інтернеті чи в супермаркетах$0.00 (без комісії)Payoneer не утримує комісії при покупках в магазинах. Але є нюанси – читайте нижче таблиці.
Зняття готівки в банкоматі$3.15Знімається за кожну транзакцію. При виконанному запиті на зняття готівки чи інших фінансових операціях — може зніматися додаткова платня оператором банкомата
Комісія при відмові у видачі готівкових коштів$1Знімається за кожну транзакцію при отриманні відмови при знятті готівки – за будь-якої причини
Комісія за запит балансу через банкомат$1Знімається за кожен запит перевірки балансу через будь-який банкомат – краще баланс дивитись в акаунті

Під час реєстрації необхідно вказати дані картки українського банку для верифікації особи.

Важливо! Фактично при оплаті карткою Payoneer в українських магазинах, а також в іноземних магазинах знімається додаткова комісія чи за конвертацію валюти, чи за трансграничний платіж.

Додаткова комісія не знімається при оплаті карткою в американських магазинах чи сервісах.
Комісія за платіж при оплаті карткою Payoneer в USD - країна банку, що випустила картку та країна магазину різні

Комісія за конвертацію валюти знімається, коли транзакція відбувається у валюті, що відрізняється від валюти вашої картки.

Обмінні валютні курси базуються на курсі MasterCard. Ви можете використовувати MasterCard Currency Conversion Tool для перевірки курсу.

Якщо ж ваша валюта не вказана в MasterCard Currency Conversion Tool, можна перевірити орієнтовний обмінний курс на сайті www.xe.com.

Додатково Payoneer знімає до 3.5% за обмін валюти, коли відбувається транзакція.

Коли оплата відбувається у валюті картки, але країна банку, який випустив картку та країна продавця різні, буде списана комісія за трансграничний платіж.

Payoneer утримає до 3.5% за трансграничну (міжнародну) транзакцію.

***Комісія за конвертацію валюти та за трансграничний переказ не сумуються. Це означає, що лише один тип комісії буде списано.

Комісія за зняття готівки в банкоматі $3.15 – ми звикли в Україні до інших тарифів! Тому зняття готівки з картки Payoneer не дуже вигідне (особливо мілкими сумами).

Якщо ви плануєте систематично розраховуватись в якомусь магазині (наприклад, в супермаркеті біля дому) – спочатку зробіть тестову покупку та перевірте у виписці курс. В розділі транзакцій натисніть на необхідну операцію та побачите детальну інформацію:

Курс конвертації при використанні картки Payoneer Україна у Сільпо
Курс конвертації при використанні картки Payoneer Україна у Сільпо. 18 січня 2016 курс в банках був майже такий самий.

Ліміти Payoneer на зняття готівки з картки та оплату в магазинах

Часто люди питають в мене: Які ліміти існують на зняття готівки в банкоматі чи при купівлі чогось в магазині?

Ці ліміти взагалі-то індивідуальні. Але для більшості українських акаунтів на сьогодні (8 серпня 2018 року) встановлені наступні обмеження:

  1. Щоденний ліміт на витрати по картці Пайонер – 5000 доларів. При цьому ви можете зняти до 2500 доларів та потратити на покупки до 2500 доларів.
  2. Щоденно ви можете зробити до 10 транзакцій в банкоматах та до 9 транзакцій у точках продажу (реальних та віртуальних)

При цьому слід пам’ятати, що у більшості банкоматів існують свої обмеження, які залежать від конкретного банку.

Тисніть для реєстрації в Payoneer з отриманням бонусу Пам’ятайте! Під час реєстрації необхідно надати дані наявної картки українського банку – для верифікації особи. Для отримання бонусних $25, процес реєстрації необхідно завершити повністю після переходу за моїм посиланням.

Як зняти гроші з картки Payoneer в Україні?

В Україні з картки Payoneer можна знімати гривні та долари США. Враховуючи комісії, в кожному конкретному випадку краще заздалегідь прорахувати все.

В залежності від суми, яку необхідно зняти, може бути вигідніше зняти долари. А може бути вигідніше та простіше зняти гривні. А в деяких випадках взагалі не варто знімати з картки, а краще вивести зароблені кошти на картку українського банку.

Як зняти долари в Україні з картки Payoneer

Вже декілька років у нас в країні немає валютних банкоматів. Точніше, вони нікуди не зникли, але валюту в них давно ніхто не завозить. Тому, єдиний шлях зняття доларів США з картки – це каса банку.

Більшість банків не видають валюту по “чужим” карткам, а обслуговують лише свої (наприклад, ПриватБанк).

В Ощадбанку та Укрсиббанку ви можете зняти в касі долари. Для зняття валюти вам треба буде надати касиру картку та свої документи: ідентифікаційний код та паспорт.

Назва банкуКомісія банкуКомісія MastercardКомісія Payoneer
Ощадбанк2.5%1.8%3.15$
Ukrsibbank3%1.8%3.15$

Як зняти гривні з картки Payoneer

Гривні вам видасть абсолютно будь-який банкомат. Але варто пам’ятати, що за одну транзакцію банкомат в Україні видасть тільки 40 купюр. До того ж декілька місяців назад було введено обмеження НБУ та зняти з банкомата за “один підхід” можливо суму до 15000 грн.

Особисто я використовую банкомати ПриватБанк. В них зручно відображається на екрані які купюри доступні в конкретному банкоматі. Та, що також важливо, ПриватБанк не додає ніякі додаткові комісії.

Вивід грошей з акаунту Payoneer на картку українського банку

При всіх своїх перевагах, картка Payoneer має ряд недоліків:

  • плата за обслуговування $29.95 кожен рік;
  • комісії при щоденному використанні в Україні як платіжної картки;
  • високі комісії за зняття готівки, запиту балансу, невдалих операціях.

Насправді цих недоліків немає у звичних нам картках українських банків, наприклад, у того ж ПриватБанк (якщо у вас немає картки ПриватБанк – переходьте за посиланням та оформлюйте картку Універсальна з можливим кредитним лімітом) та Монобанку.

Команда Payoneer це все чудово розуміють. Тому з кінця 2017 року правила реєстрації нових акаунтів Payoneer суттєво змінились. Більше не потрібно обов’язково замовляти картку при реєстрації.

Якщо картка Payoneer вам не потрібна – ви можете повноцінно використовувати акаунт Payoneer та виводити зароблені кошти на картку українського банку. Можна виводи як в гривні, так і в доларах США.

Долари можна виводити на банківську картку будь-якого українського банку, а гривні можна виводити лише на картку ПриватБанк.

Обмеження при виводі в доларах США та гривні на картку українського банку

Валюта картки українського банкуМінімальна сума за 1 вивідМаксимальна сума за 1 вивід
Долари США$300$10000
Гривні$50$10000

Чи законне використання Payoneer в Україні?

25 листопада 2016 року відбулось Upwork National Career Day у Києві. Там виступив юрист з питань легалізації фрилансу та законного виводу грошей.

До недавно чесному українцю необхідно було отримати ліцензію НБУ, якщо він бажав зберігати гроші в іншій країні.

Як справи із законністю у 2024 році?

Факт 1:
25 лютого 2017 року Національний Банк України скасував необхідність отримання ліцензій для українців, що бажають розмістити гроші на рахунках в закордонних банках.

Факт 2: Payoneer не є банківською установою. Payoneer – це платіжна система. Ви, як зареєстрований користувач цієї платіжної системи, не є власником рахунку, а лише користувачем системи з доступом до спеціальних віртуальних реквізитів. Використання Payoneer ніколи не підпадало під заборони будь-яких законів.

Перестаньте думати, що податкова – це якийсь монстр, що переслідує одиноких фрилансерів. Зі сторони влади України в останній час робляться вірні кроки в сторону спрощення життя фрилансерам, що заробляють в мережі.

У 2024 році можна взагалі без проблем та будь-якої паперової волокти зареєструватись онлайн як ФОП (фізична особа-підприємець).

Після реєстрації ви будете відраховувати лише 5% (в залежності від групи ФОП) у вигляді податків. В Польщі така ж діяльність оподатковується за ставкою в 30% 🙂

У всіх моїх знайомих є обліковий запис Payoneer. Його використовують, бо це зручно та швидко. Ніколи ні в кого не виникало проблем із законом.


Під час реєстрації необхідно вказати дані картки українського банку для верифікації особи.

Повне відео з виступом юриста на National Upwork Career Day Ukraine:

Моя особиста думка про Payoneer через 11 років користування

Для фрилансера з України – аккаунт Payoneer просто незамінний. У всякому випадку у 2024 році, коли конкурентних альтернатив просто не існує.

Зараз замовляти картку Payoneer особливого сенсу особисто я не бачу. Якщо тільки ви часто платите за сервіси в США чи купляєте в американських магазинах. У всіх інших випадках простіше та швидше вивести долари з Пайонер на доларову картку ПриватБанк з комісією у 2%.

Та використовувати для оплати саме картку ПриватБанк, без будь-яких додаткових комісій. Якщо ж потрібна готівка, в касі Привату можна зняти з приватівської картки долари готівкою взагалі без проблем. Потрібні гривні – поміняти прямо в Приват24 з доларової картки за нормальним курсом.

Корисні посилання для фрилансера:

На офіційному форумі є тема з обговоренням банкоматів в Україні — https://community.payoneer.com/en (посилання відкриється в новому вікні).

Пряме посилання на україномовний чи російськомовний чат підтримки: https://payoneer-ru.custhelp.com/app/chat%2Fchat_launch/l_id/4 (посилання відкриється в новому вікні).

Як сказав великий Бенджамін Франклін:
Не відкладай на завтра те, що можна зробити сьогодні!

Зареєструйтесь в Payoneer сьогодні
Під час реєстрації треба надати номер чинної картки українського банку для верифікації особи. Для отримання бонусних $25, процес реєстрації необхідно закінчити повністю після переходу за моїм посиланням.

Payoneer в Україні 2024
Logo